Mercator

Geplaatst op door

Eigentijds onderwijs…

Het Maritiem Instituut Mercator staat open voor alle jongeren, zowel jongens als meisjes, die hun lagere school hebben beëindigd of die tijdens hun middelbare studies hun studiekeuze willen wijzigen.

Eerste graad

In de BREDE EERSTE GRAAD (1A-1B-2A-2B) krijg je, zoals in alle scholen, een grondige basisopleiding. Voor het eerst proef je dan van typisch nautische vakken.

Tweede graad

In de TWEEDE GRAAD kies je al duidelijk voor een opleiding:

  • MARITIEME WETENSCHAPPEN (ASO – wetenschappen/wiskunde i.s.m. KA Centrum ) als voorbereiding op hogere studies aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen, de Koninklijke Militaire School, ingenieursopleidingen.
  • MARITIEME TECHNIEKEN (TSO)  – met de keuzeoptie ‘DEK’ (navigatie).
  • MARITIEME TECHNIEKEN (TSO)  – met de keuzeoptie ‘MOTOREN’ (machinekamer).
  • MARITIEME VORMING (BSO) voor een beroepsgerichte gemengde opleiding waarin zowel navigatie als machinekamerbeheer aan bod komen.

Regelmatig scheep je in aan boord en oefen je op computergestuurde simulatoren. Ook veiligheidstrainingen komen voortdurend aan bod.

 

Derde graad

In de DERDE GRAAD loop je in het TSO ook stage in de maritieme sector om je opleiding te vervolmaken. Je wordt getraind om zelf een schip te kunnen besturen of een machinekamer te kunnen bedienen.

 

Na de studie

Wie afstudeert aan Mercator is een vakman die door zijn nautische totaalkennis niet enkel terecht kan in de zeevisserij, maar ook een toekomst kan uitbouwen bij een rederij, een scheepsbouwer, een sleep- of baggerbedrijf, de zeemacht, de koopvaardij, in de pleziervaart of op een boortoren.